Programunk

A Veszprém-Balaton 2023 EKF program 2019 őszétől lépett a fejlesztési szakaszba. A felkészülés azóta már a második fázishoz ért, így a háttérben előkészített első programelemek és események már nyilvánosak.
 
 

A program felépítéséből adódóan első körben a kapacitás fejlesztési és humánedukációs programok és események indultak el, hiszen ezek jelentik majd a biztos alapot az EKF program további elemeinek. Megkezdődött a közös munka a helyi civilekkel, önkéntesekkel és a város kulturális intézményeivel, de hamarosan indul az EKF pályázati programja is. 

 

Elindultak a kulturális és művészeti, valamint a városi és regionális fejlesztési programok is. Ahogy az EKF esetében szinte minden szálon, így itt is a háttérből indul a munka, megvalósíthatósági tanulmányokkal, felmérésekkel és tartalomfejlesztési részfeladatokkal.

 

 A terület első nyilvános aktivitásai egyrészt segítik a kapcsolatfelvételt a városban és a régióban élő alkotókkal és a közönséggel, másrészt az eredményeik alapján kijelölik az utat a további lépésekhez. 

 

Az EKF szervezete és partnerei 2023-hoz közeledve, egyre fokozódó aktivitással publikálják majd projektjeiket és eseményeiket. Ahogy közeledünk 2023-hoz nem csak a programok száma nő majd, hanem a részvétel lehetősége is. Egyre több aktivitásunkhoz lehet majd csatlakozni nézőként, önkéntesként, vagy beszállítóként, dolgozóként is.